MÁK V POHANKOVÉ KULIČCE


mak

* namletý sušený POHANKOVÝ ZÁKLAD smíchaný s MEDEM a VODOU a KOŘENÍM takové jaké máte rádi – já použila koření do moučníků
* namletý MÁK který byl předem namočený a usušený, smíchejte s MEDEM
* namleté LÍSKOVÉ OŘECHY předem namočené a usušené

Převzato od: Jana Ježková – sdíleno s laskavým svolením autorky

3 komentáře u „MÁK V POHANKOVÉ KULIČCE

  1. Dobrý večer, mám dotaz – mluví se zde o namočeném, sušeném máku, oříšcích – tzn.večer namočit, nechat do rána, sušit – jen tak (jak dlouho?) nebo v sušičce?
    A „namletý, sušený pohankový základ“ – se dá koupit ? nebo uvařit (nebo namočit?)
    pohanku, rozemlít, sušit (v sušičce)?
    A děkuji moc za úžasné recepty (já teprve začínám – snažím se).
    Vlasta

    • Dobrý večer Vlasto,
      recept jsem převzala od Jany, tak nemohu s určitostí potvrdit, zda to dělá tak, jako bych to udělala já. Večer namočím, ráno sliju, dám usušit na papírové utěrky rozprostřené na plechu nad topení (v létě na balkoně). Jakmile je suché, tak si to pomelu v el. mlýnku na kávu. Já osobně si dávám vše naklíčit (tzn. přes noc nechat nabobtnat a poté 3x denně proplachuju a nechám stát v temnu. Jakmile začne klíčit (do 1cm), tak dám sušit. Dobře usušené se dá skladovat velmi dlouho. Klíčení nastartuje v rostlinkách spoustu energie. Rozdíl je znát.

Zanechat odpověď na Vlasta Zrušit odpověď na komentář